На Шахті «Золоте» є загроза затоплення – МінТОТ

Читать на русском
На шахті на Луганщині стався прорив шахтних вод, унаслідок чого приплив води збільшився до 2 тис. кубометрів на годину.

На шахті «Золоте» на Луганщині стався прорив шахтних вод, унаслідок чого приплив води збільшився до 2 тис. кубометрів на годину.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

На шахтах ОРДЛО почалося неконтрольоване затоплення – ТукаТука розповів, що на українських антрацитних шахтах, що були захоплені бойовиками на Донбасі, почався неконтрольований процес затоплення.

На шахті припинили робити з видобутку вугілля та зупинили проходження гірничих виробок.

«Наявних потужностей шахти «Золоте» не вистачає для відкачування такого обсягу води, через що рівень затоплення продовжує зростати», - йдеться у повідомленні.

«На шахті ввели в дію план ліквідації аварії та встановили цілодобове чергування старшого керівництва шахти. Співробітники працюють над прискоренням закупівлі обладнання для посилення водовідливного комплексу шахти», - зазначили у МінТОТ.

Причиною збільшення обсягів води, що надходить, вважають прорив води із затоплених шахт «Родіна» і «Первомайська», які розташовані на окупованій частині Луганської області і гідрологічно пов'язані з шахтою «Золоте».

Нагадаємо, раніше йшлося про ймовірну загрозу екологічної катастрофи на Донбасі.

Як писало «Слово і Діло», вчора Тристороння контактна група з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську обговорила продовження ескалації конфлікту та умови розведення сил та засобів в районі Станиці Луганської.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: