Британія хоче створити альянс союзників для тиску на РФ

Читать на русском
В уряді Сполученого Королівська обмірковують про створення коаліції проти дій Російської Федерації.

Уряд Великобританії планує провести низку міжнародних зустрічей на вищому рівні, щоб закликати до комплексної стратегії боротьби з російською дезінформацією і вимагати перегляду традиційного дипломатичного діалогу з Кремлем після отруєння колишнього російського шпіона.

Про це пише The Guardian, повідомляє «Слово і Діло».

Британські дипломати планують використовувати в цьому році чотири великих саміти – G7, G20, НАТО і Європейський Союз, щоб спробувати поглибити союз проти РФ, побудований міністерством закордонних справ після отруєння колишнього російського полковника Головного розвідувального управління Генерального штабу ЗС РФ Сергія Скрипаля в Солсбері.

«Міністр закордонних справ (Великобританії) сприймає відповідь Росії на Думу і Солсбері як поворотний момент і вважає, що міжнародна спільнота має робити більше», – сказав The Guardian чиновник в уряді.

«Напрямки, в яких Великобританія, швидше за все, рухатиметься – протидія російської дезінформації та пошук механізму для залучення у відповідальності за використання хімічної зброї», – повідомив співрозмовник.

Колишні чиновники з МЗС Британії визнають, що небажання притягувати до відповідальності Росію колись пронизувала британське дипломатичне мислення, але після отруєння Скрипаля та його дочки Юлії ця позиція випаровується.

Виник міжпартійний альянс у парламенті, який більше не розглядає питання російської корупції через призму фінансів, а замість цього вважає загрозою безпеки і зовнішньої політики, що вимагає нових санкцій, навіть якщо це завдасть короткочасний економічний збиток Великобританії.

Стверджується, що ухваленні в парламенті закону «Про санкції і боротьбі з відмиванням грошей», включаючи «поправку Магнітського» дає Великобританії моральне право закликати коливатися країни приєднатися до міжнародного альянсу.

Великобританія стверджує, що російські спростування щодо Солсбері і Думи демонструють, що держава не зацікавлена ​​в співробітництві, щоб досягти загального розуміння істини, але замість цього використовує обидва епізоди, щоб систематично намагатися розділити західні суспільства і посіяти сумніви.

Нагадаємо, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив Британію у викраденні Скрипалей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: