Політв’язня Абдуллаєва ушпиталили в критичному стані

Читать на русском
Незаконно утримуваного в Криму політв’язня Узеїра Абдуллаєва в критичному стані відвезли із СІЗО до лікарні імені Семашка в Сімферополі.

Незаконно утримуваного в Криму політв’язня Узеїра Абдуллаєва, в якого нещодавно виявили зараження крові, в критичному стані відвезли із СІЗО до лікарні імені Семашка в Сімферополі.

Про це повідомляє Facebook організації «Кримська солідарність».

У МінТОТ розповіли, як захищатимуть права громадян України в КримуМіністерство з питань тимчасово окупованих територій розробило розширений план заходів щодо захисту громадян України, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях.

«Мати політв'язня Узеїра Абдуллаєва щойно вийшла із СІЗО. Його відвезли до лікарні імені Семашка (Сімферополь) у критичному стані. Ігноруючи листи адвокатів, родичів, громадськість, адміністрація СІЗО продовжувала до сьогодні тримати Узеїра Абдуллаєва на території СІЗО, незважаючи на всі медичні показання до термінової шпиталізації», – повідомили в організації.

Нагадаємо, 1 травня голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомив, що стан здоров’я Абдуллаєва покращився.

30 квітня правозахисники повідомили, що політв'язень Узеїр Абдуллаєв потребує негайної шпиталізації. За попередніми даними, в нього зараження крові.

Речниця МЗС Мар'яна Беца заявила, що Абдуллаєв у критичному стані. Відомство вимагає допустити до нього українських лікарів.

Того ж дня політв’язня Абдуллаєва перевели до медсанчастини сімферопольського СІЗО.

Пізніше громадські наглядачі в Криму заявили про «поліпшення здоров’я» політв’язня Абдуллаєва.

Представництво ЄС засудило порушення прав політв'язня Абдуллаєва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: