У ЄС відреагували на ситуацію довкола затриманого у Криму Абдуллаєва

Читать на русском
Представництво ЄС засуджує будь-які порушення прав кримських татар, зокрема, це стосується Узеіра Абдуллаєва.

Представництво ЄС засуджує будь-які порушення прав кримських татар, зокрема, це стосується стану здоров’я Узеіра Абдуллаєва.

Про це йдеться у заяві представництва на його сторінці у Facebook, передає Слово і Діло

Представництво нагадує про заяву високої представниці ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріки Моґеріні від імені ЄС щодо Криму та Севастополя від 16 березня 2018 року.

У заяві йдеться про грубе порушення прав кримських татар та заявлена вимога гарантувати кримським татарам, українцям та усім іншим етнічним і релігійним спільнотам півострова можливість підтримувати і розвивати свої культури, традиції, освіту й ідентичність.

У МінТОТ розповіли, як захищатимуть права громадян України в КримуМіністерство з питань тимчасово окупованих територій розробило розширений план заходів щодо захисту громадян України, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях.

ЄС закликає до повного дотримання міжнародних стандартів прав людини на півострові та наголошує на необхідності всеосяжно розслідувати усі нерозкриті справи порушень прав людини, такі як примусові зникнення, тортури і вбивства.

Раніше мати політв'язня Узеіра Абдуллаєва, що у сина вже три дні тримається висока температура до 40 градусів. У Абдуллаєва підозрюють флебіт, ускладнений сепсисом.

Братів Узеіра і Теймура Абдуллаєвих заарештували 13 жовтня 2016 року під час хвилі обшуків в окупованому Криму. До арешту Узеир жив в селі Строганівка, був чемпіоном України з тхеквондо. У нього чотири малолітніх дитини.

Узеіру пред'явили обвинувачення за частиною 2 статті 205.5 КК РФ (участь у терористичній організації) за членство в організації Хізб ут-Тахрір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: