У СІЗО Сімферополя померли двоє кримських татар

Читать на русском
У Сімферопольському СІЗО-1 в квітні не своєю смертю померли щонайменше чотири людини, двоє з них - кримські татари.

У Сімферопольському СІЗО-1 в квітні не своєю смертю померли щонайменше чотири людини, двоє з них - кримські татари.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ).

Затримання кримського татарина: Україна вимагає звільнити активістаУ Криму силовики прийшли з обшуками до кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова. МЗС України закликає звільнити активіста.

КПГ має інформацію, що, ймовірно, 6 квітня знайдені повішеними Сервер Білялов (69 років) і Олег Гончаров (46 років). 12 квітня в штрафному ізоляторі (карцері) знайдений повішеним 23-річний Дмитро Шиповник. 13 квітня в камері номер 8, куди поміщають новоприбулих, в так званому карантині, знайдено тіло 39-річного Іслама Іскерова з перерізаним горлом, доставленого в СІЗО Сімферополя з Джанкоя.

Ці дані підтвердили кілька незалежних один від одного джерел.

Експерти КПГ вважають, що версії про самогубства через повішення Билялова, Гончарова і Шиповника, а також за допомогою перерізання горла Іскеровим малопереконливі.

Правозахисники заявляють, що безпосередня відповідальність за смерть чотирьох людей лежить на начальнику СІЗО-1 Сімферополя російському полковника внутрішньої служби Бережному Сергія Володимировича і начальника управління Федеральної служби виконання покарань в Криму російському генерал-майора внутрішньої служби Булгакова Вадима Вікторовича.

Україна готує шостий позов проти Росії до Європейського суду з прав людини, який гойдається порушення прав українських політв'язнів в РФ.

Як повідомлялося, десятки тисяч українців покинули Крим через залякування окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: