Порошенко: засуджую будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму

Читать на русском
Петро Порошенко заявляє, що влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу через належність до іншого віросповідання, нації або культури.

Президент Петро Порошенко заявляє, що влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу через належність до іншого віросповідання, нації або культури.

Про це він написав у Facebook, інформує «Слово і Діло».

Що не так із націоналістичним рухом в Україні?У Києві пройшов марш проти олігархів, організований націоналістичнихми партіями. Чи є потенціал у націоналістичного спрямування, розповіли експерти.

«Я рішуче засуджую будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму. Вважаю неприпустимими спроби протягнути ці ганебні явища в Україну – як це нещодавно мало місце під час акцій у Львові та Одесі. Українська влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу в нашому суспільстві», - написав Порошенко.

Глава держави запевнив, що реакція правоохоронних органів на такі протиправні дії буде миттєвою.

«Україна – не місце для дискримінації та нетерпимості за будь-якими ознаками, адже повага до життя і гідності кожної людини є найвищою цінністю для Української держави», - підсумував президент.

Раніше Посольство США в Україні висловило розчарування проявами антисемітизму в Україні.

2 травня в Одесі відбулися пам’ятні заходи до 4 річниці трагедії на Куликовому полі та в Будинку профспілок, а націоналісти провели марш «Українського порядку».

Лідер одеської організації «Правого сектора» Тетяна Сойкіна під час мітингу заявила: «На майбутнє ми віримо, ми впевнені в тому, що наведемо в Одесі й в Україні справжній український порядок. Україна буде належати українцям, а не ж... дам, не олігархії».

Це висловлювання обурило єврейську громаду.

Поліція Одеси розпочала провадження щодо порушення расової, національної рівноправності громадян під час акцій 2 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: