Інститут національної безпеки так і не відновили, як обіцяв Порошенко

Читать на русском
Порошенко не відновив, як обіцяв, Інститут національної безпеки, який був ліквідований ще в 2010 році.
Петро ПорошенкоСлово і Діло

Ми зараз звернули пильну увагу на обіцянки президента, оскільки до виборів залишився рівно рік і прийшов час підбивати підсумки, що з обіцяного вдалося втілити в життя Петру Порошенку.

Президент України Петро Порошенко провалив обіцянку відновити Інститут національної безпеки на базі Інституту стратегічних досліджень.

Таку обіцянку він дав 6 червня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«У перспективі на базі Інституту стратегічних досліджень ми відновимо Інститут національної безпеки», – заявив Порошенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Нагадаємо, Інститут національної безпеки був створений у 2003 році для підготовки науково обґрунтованих пропозицій щодо гарантування національної безпеки та аналізу міжнародного досвіду діяльності в цій сфері. Установа займалася забезпеченням президента України, Ради національної безпеки і оборони, Кабінету міністрів концептуальними та інформаційно-аналітичними матеріалами щодо проблем національної безпеки. Фахівці Інституту прогнозували й оцінювали можливі зовнішні та внутрішні загрози нацбезпеці, готували пропозиції щодо їх запобігання та усунення.

Як повідомив «Слову і Ділу» директор Інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, Інститут проблем національної безпеки ліквідували в 2010 році указом президента України. Станом на 26 березня 2018 року Інститут національної безпеки так і не був відновлений, тому обіцянка Порошенка отримує статус «не виконано».

Згідно з рейтингом «Слова і Діла», Порошенко дав 283 обіцянки, з яких 118 виконав, а 77 – провалив.

Раніше ми писали, що Порошенко пояснив рішення видворити російських дипломатів.

Також «Слово і Діло» повідомляло, що Порошенко вдячний СБУ за справи проти Савченко та Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: