Силовики розповіли, чому близькість населених пунктів до арсеналів є проблемою

Читать на русском
Питання близькості розташування населених пунктів до арсеналів становить велику проблему для України.

Питання близькості розташування населених пунктів до арсеналів становить велику проблему для України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов, передає «РБК-Україна».

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

«На сьогодні питання розташування населених пунктів до арсеналів становить велику проблему для нашої держави ... Цю проблему ми намагаємося зараз вирішити: порушуємо ці питання і перед урядом, і перед іншими органами виконавчої влади. Але це вимагає великих коштів – або збудувати новий арсенал у безпечному місці, або відселити людей від арсеналу», – сказав він.

Шевцов зазначив, що для безпеки населення Збройними силами був обраний шлях будівництва надійних сховищ боєприпасів.

«Ми зараз пішли таким шляхом – ми будуємо надійні сховища для укриття боєприпасів. Щодо можливості повторення такої ситуації, то ми докладаємо максимальних зусиль для недопущення таких випадків, але на сьогодні багато боєприпасів ще лежать в землі й потребують ретельного ставлення до них», – сказав Шевцов.

Нагадаємо, до Балаклеї після пожежі почало повертатися населення міста, яке було евакуйоване в результаті надзвичайної події.

Раніше стали відомі можливі причини пожежі.

Як відомо, пожежа на технічній території військового арсеналу виникла вдень 3 травня. Жертв і постраждалих у результаті події немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: