На військовій базі в Балаклії знову лунають вибухи – депутат (доповнено)

Читать на русском
У місті Балаклії Харківської області, де в березні 2017 року на складах здетонували боєприпаси, знову лунають сильні вибухи.

У місті Балаклії Харківської області, де в березні 2017 року на складах здетонували боєприпаси, знову лунають сильні вибухи.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат Харківської облради Дмитро Булах, пише «Слово і Діло».

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

«Не хочу поки нічого говорити й наганяти, але в Балаклії дуже сильно вибухає знову. Сподіваюся, це не повтор торішніх подій, але місцеві вже на валізах», – написав Булах.

Користувачі в коментарях до запису підтверджують його слова й повідомляють, що зі шкіл евакуювали дітей.

Згодом прес-служба Міноборони підтвердила поширену інформацію, уточнивши, що пожежа розпочалась 3 травня, о 13.35, внаслідок загоряння сухої трави на колишній технічній території 65 арсеналу, що у Балаклії, на Харківщині. Там тривали роботи з очищення і розмінування залишків снарядів, які не розірвалися внаслідок минуролічної надзвичайної події.

До локалізації пожежі залучено два пожежні танки та інженерна машина розгородження. Особовий склад, який залучався до робіт з розмінування евакуйовано.

Військовослужбовцями ЗС України спільно з ДСНС вживаються всі заходи для убезпечення місцевих мешканців.

Нагадаємо, в ніч на 23 березня почалися вибухи на території 65-го арсеналу неподалік від Балаклії. Тоді в результаті детонації боєприпасів загинула жінка, троє постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала.

18 квітня піротехніки очистили від вибухонебезпечних предметів територію міста Балаклії Харківської області та 9 населених пунктів, які потрапили до зони надзвичайної ситуації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: