Гройсман розповів, на скільки знизилася смертність від інфарктів

Читать на русском
Прем'єр висловив переконання, що заради цих врятованих людей варто було розпочинати й продовжувати зміни в системі охороні здоров'я.

Завдяки запущеній державній програмі реімбурсації «Доступні ліки» та створенню мережі кардіоцентрів у регіонах України зафіксоване зниження смертності населення від серцево-судинних хвороб, зокрема інфарктів, на 20%.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні маємо результат. Вперше за останні десятиліття показник смертності від інфарктів знизився на 20%. Врятовані 420 життів», – написав він на своїй сторінці в Facebook у четвер, 3 травня.

Прем'єр висловив переконання, що заради цих врятованих людей варто було розпочинати й продовжувати зміни в системі охороні здоров'я.

Програма відшкодування вартості ліків за серцево-судинними захворюваннями, бронхіальній астмі та цукровому діабету ІІ типу стартувала в Україні 1 квітня 2017 року. З держбюджету на 2018 рік виділений 1 млрд грн на фінансування програми реімбурсації.

Станом на 20 лютого 2018 року в Міністерстві охорони здоров'я інформували: реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, містить 239 препаратів 48 виробників, 18 із них – вітчизняні. Придбати такі ліки можна було в 6,240 тис. аптек у всій країні.

Раніше Кабмін встановив тариф на оплату первинної медичної допомоги.

Також Гройсман розповів про зміни в системі екстреної медицини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: