Гройсман розповів про зміни в системі екстреної медицини

Читать на русском
Глава Кабміну Володимир Гройсман розповів про важливість зміни екстреної медицини в ході реформи охорони здоров'я.

Прем'єр-міністр України заявив, що медична реформа в Україні передбачає зміни не тільки на первинному і вторинному ланці, а й в системі екстреної медицини, до якої має бути особлива увага.

Про це він повідомив під час спеціальної наради, присвяченої питанням розвитку швидкої медичної та екстреної допомоги, повідомляє Урядовий портал, передає Слово і Діло.

«Міняємо первинну, вторинну, третинну ланку. І тут зміни в екстреній медицині повинні бути на передовому місці з точки зору забезпечення, організації роботи, переоснащення та підготовки фахівців. Сьогодні нам потрібно актуалізувати проблематику, яка є, визначити, що нам потрібно змінити в системі», - сказав Гройсман.

Він додав, що серед проблем, які необхідно вирішити передусім - підготовка кадрів і забезпечення належного рівня оплати праці, а також комплектація автомобілів швидкої допомоги.

Медична реформа в Україні: час обирати сімейного лікаряОдин з етапів медичної реформи в Україні стартує з 1 квітня та дає можливість кожному з нас обрати сімейного лікаря. Ми розібралися, скільки загалом має відбутися змін у медичній галузі та коли вони мають завершитися.

При цьому система екстреної допомоги повинна бути сфокусована на швидкому наданні якісної допомоги.

«В центрі уваги завжди повинен бути пацієнт і його потреби, а професіоналізм, повага і дотримання протоколу лікування - головним орієнтиром роботи парамедика», - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, з 2 квітня українці мають змогу обирати собі сімейного лікаря.

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун запевнила, що в 2018 році відбудеться повна зміна первинної ланки медичної допомоги.

Детальніше про те, з яких етапів складається реформа - на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: