Без Путіна. Порошенко та Меркель анонсували тристоронню зустріч

Читать на русском
Лідери Німеччини та України анонсували зустріч у тристоронньому форматі, яка відбудеться за участю президента Франції, але без присутності президента Росії.

Найближчим часом відбудеться зустріч лідерів України, Німеччини та Франції.

Як інформує «Слово і Діло», про це було сказано у вівторок, 10 квітня, під час спільної прес-конференції президента України Петра Порошенка й канцлера Німеччини Ангели Меркель.

У МЗС України назвали умови «нормандської» зустрічіМіністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, при яких умовах Київ буде згоден на проведення нормандської зустрічі.

Анонсуючи зустріч, Меркель підкреслила, що це не буде зустріч у Нормандському форматі.

«В Аахені буде президент України, президент Франції Макрон і я. Ми, можливо, проведемо зустріч, але це, звісно, не буде Нормандський формат. Нормандський формат враховує чотирьох учасників, а російський президент не буде в Аахені. Ми обміняємося думками втрьох, але це не можна буде називати Нормандським форматом», – сказала Меркель.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко в рамках візиту до Німеччини у вівторок, 10 квітня, почав переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Як стало відомо, під час переговорів Меркель підтвердила, що трубопровід «Північний потік-2» можливий лише за умови транзитних потужностей для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: