В Одесі повалили бюст маршалу СРСР

Читать на русском
В Одесі напередодні Дня Незалежності України 23 серпня розбили бюст маршала Георгія Жукова.

В Одесі напередодні Дня Незалежності України 23 серпня розбили бюст маршала СРСР Георгія Жукова.

В Одесі напередодні Дня Незалежності України 23 серпня розбили бюст маршала Георгія Жукова.

Про це в Facebook повідомив лідер одеського «Правого сектора» Сергій Стерненко, пише «Слово і Діло».

Бюст скинули з постаменту, скульптура при цьому отримала серйозні пошкодження. Співробітники поліції, котрі прибули на місце інциденту спробували вивезти скульптуру в багажнику службового автомобіля.

Крім того, прибравши монумент радянського воєначальника з постаменту, зловмисники відвезли його на Строгановський міст, де накинули на шию петлю і підвісили над Деволановським спуском (канавою), повідомляє Думская.

При цьому наголошується, що це не перший подібний випадок з пам'ятником Жукова в Одесі. Так, його вже викрадали в 2014 році, після чого скульптору довелося виготовити новий бюст.

Втім, монумент спочатку був встановлений в місті незаконно, і був частиною передвиборної агітації одного з кандидатів в народні депутати в 2012 році.

Крім цього, бюст підпадає під закон про декомунізацію, так як встановлений одному з керівників Комуністичної партії та Радянського Союзу.

Правоохоронці почали кримінальне провадження за фактом руйнування погруддя маршала Георгія Жукова в Одесі за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального Кодексу України, повідомляє місцева поліція в Facebook.

Як з'ясували правоохоронці, невідомі повалили з півтораметрового гранітного постаменту бюст маршала Жукова, завантажили його в автомобіль «Мерседес Віто» чорного кольору і поїхали в невідомому напрямку.

Пізніше фрагменти пам'ятника були виявлені в центрі Одеси на Деволановской спуску.

«Зараз вони доставлені в Таїровське відділення поліції і долучені до матеріалів кримінального провадження. Досудове розслідування триває. Встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального злочину», - відзначили в поліції.

Нагадаємо, маршал Жуков, в 1946-1948 роках командував Одеським військовим округом.

Нагадаємо, польський міністр оборони звинуватив СРСР у знищенні поляків.

А в Угорщині російських уболівальників змусили зняти футболки з символікою СРСР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: