У Держдепі пояснили, як Україна має застосовувати Javelin

Читать на русском
Україна  має застосовувати протитанкові комплекси Javelin з метою самооборони. Про це заявив помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл.

Україна має застосовувати протитанкові комплекси Javelin з метою самооборони.

Про це заявив помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл на брифінгу після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, пише «Слово і Діло».

Американський «спис»: як Javelin зможе допомогти українським військамПоставка Javelin в Україну говорить про те, що США переходять до практичної підтримки нашої країни у війні з Росією.

«Ми з самого початку чітко висловилися, що Javelin є оборонною зброєю і вони мають застосовуватись Україною для самооборони», - сказав Мітчелл.

Крім того, заступник голови Держдепу заявив, що США вдвічі збільшать допомогу Україні на кібербезпеку - до $10 млн.

«Ми обговорили питання кібербезпеки і я з гордістю можу оголосити, що ми подвоюємо розмір допомоги в цьому напрямку з $5 млн до $10 млн», - сказав чиновник.

Також заступник держсекретаря США наголосив, що на Донбасі триває саме війна і пообіцяв, що російська агресія у подальшому ставатиме для росіян ще дорожчою.

«Ми чітко заявили, що йдеться не про конфлікт - триває війна. Ми доклали усіх зусиль, щоб знайти підхід, із яким погодилася б і Росія Ми шукаємо підходи, які базувалися б на підходах ООН щодо миротворчих операцій і не хочемо, щоб вони стали фіговим листком, яким Росія прикриється, щоб консолідувати те, що вони встановили в окупованій частині Донбасу. Двері в цьому напрямку відкриті і вибір за Путіним. Поки він не стане на сторону миру, ми й надалі робитимемо все, щоб дії Росії ставали для неї дорожчими», - сказав Мітчелл.

Наєв розповів, чи є в ООС JavelinКомандувач Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що зараз у його підпорядкуванні протитанкові ракетні комплекси Javelin не перебувають.

За словами американського чиновника, США й надалі посилюватимуть санкції проти Росії.

«Ми обговорювали питання санкцій, я можу вас запевнити, що ми тісно координуємо кроки в цьому напрямку з українською стороною. Втручання у справи України є неприйнятним і якщо воно продовжуватиметься, ми й надалі запроваджуватимемо санкції», - сказав Мітчелл.

Представник Держдепу також зазначив, що США підтримують політику відкритості НАТО для нових членів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Держдепартаменті США підтвердили поставку в Україну протитанкових ракетних комплексів американського виробництва Javelin. Про те, що Україна отримала Javelin повідомляв і президент України Петро Порошенко.

За словами міністра оборони України Степана Полторака, практична підготовка українських розрахунків Javelin розпочнеться 2 травня на базі навчальних центрів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: