Полторак говорить, що Javelin Україна отримає вчасно

Читать на русском
Американські переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin Україна отримає вчасно, коли все буде готове для цього.

Американські переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin Україна отримає вчасно, коли все буде готово для цього.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповів міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю «Урядовому кур'єру».

Javelin США проти Путіна: що визначить долю Донбасу в 2018 роціДерждеп схвалив поставки летальної зброї для України, а в Києві тим часом політики закликають змінити мінський формат. Про перспективи для Донбасу цього року розповіли експерти.

«США одними з перших підтримали нас у прагненні захистити свій суверенітет, і ця допомога дуже важлива й ефективна. Так, ми очікуємо від США «Джавеліни» (Javelin), і вони будуть у нас вчасно – тоді, коли все буде готово для цього. Ні на день раніше, а й ні на день пізніше», – сказав Полторак.

За його словами, українські сили матимуть протитанкові ракетні та антиснайперські комплекси, засоби електронної боротьби й повітряної оборони та деякі інші речі.

«Путін нещодавно заявив про наявність у російській армії нових зразків озброєнь, зокрема ракет. Риторика щорічного звіту Путіна свідчить, що вектор зовнішньополітичної діяльності РФ – агресія. Тому рішення Вашингтона про надання нам озброєнь у такій ситуації важко переоцінити», – додав міністр.

При цьому він додав, що український оборонно-промисловий комплекс також нарощує потужності й окремі зразки української військової техніки, зброї та обладнання здатні конкурувати навіть із найкращими світовими зразками.

Нагадаємо, напочатку березня США підтвердили передачу Javelin Україні.

Як відомо, в ухваленому Конгресом США законі про виділення Україні військової допомоги є уточнення, яке забороняє надавати озброєння спецпризначенцям Національної гвардії «Азов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: