У парламенті Канади показали фільм про жінок-учасниць АТО

Читать на русском
У парламенті Канади показали документальний фільм «Невидимий батальйон» про участь українок у війні на Донбасі.

У парламенті Канади показали документальний фільм «Невидимий батальйон» про участь українок у війні на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Укрінформ.

Приклад для чоловіків: на що здатні жінки в найкращих арміях світуВ Україні та в інших державах військові позбавляються стереотипів, пов'язаних із жінками в армії.

Під час показу в залі був повний аншлаг, організаторам довелося встановлювати ще декілька рядів крісел. Серед присутніх, окрім членів української громади, були також іноземні дипломати, канадські чиновники, декілька членів парламенту і колишній федеральний міністр Мері-Анн Мігайчук.

«Цей фільм перш за все - про хоробрих жінок, які воюють. Ті з нас, хто має українське походження, знають, наскільки велику роль жінки завжди грали в нашій історії, і яку сильну позицію продовжують займати зараз. Ці жінки в фільмі розповідають про виклики, з якими стикаються на своєму шляху, про складнощі в бою і про те, як справляються з посттравматичним синдромом», - сказав депутат від Консервативної партії Джеймс Безан, який допомагав в організації заходу.

Варто відзначити, що фільм вже побачили жителі Торонто і Монреаля, а з Канади стрічка продовжить своє північноамериканське турне в США.

Раніше поліцейські відзвітували про спійманих на Донбасі бойовиків.

Отметімм також, що президент Петро Порошенко розповів, скільки жінок служить у ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: