У Києві напали на учасниць Маршу за права жінок

Читать на русском
У Києві та Ужгороді праві активісти напали на учасників і учасниць Маршу за права жінок 8 березня, повідомляють в соцмережах свідки нападів.

У Києві та Ужгороді праві активісти напали на учасників і учасниць Маршу за права жінок 8 березня, повідомляють в соцмережах свідки нападів.

Відео конфлікту в центрі Києва опублікував у Facebook Maksym Kosatka, пише «Слово і Діло».

«Один із нападів на сьогоднішній Марш. Тут поліція радить феміністкам згорнути свій банер, тому, що: «Ви хочете шоб на вас зараз ше раз напали»? На них таки напали повторно. Праві силою видерли банер при невтручанні і за сприяння (!) поліції», - написав він.

Блогер Аліна Шубська виклала фото деяких нападників.

«Прикро, що є тітушки, які відбирають у чоловіків плакати на підтримку рівності та нападають на одного цілою купою. Прикро чути коментарі «Ви ж такі красиві, шо ж ви робите». І запитання «А чому ти проти проституції? Могла б непогано заробити», - розповіла правозахисниця Аліна Боднар.

В Ужгороді група невідомих облила фарбою учасниць Маршу за права жінок і зірвала акцію. Блогери пишуть, що серед нападників були члени організації Карпатська Січ.

«В Ужгороді таки зірвали акцію на 8 березня. Дівчат облили фарбою. Поліція затримала близько 7 атакуючих, серед них було і кілька дівчат. Як помітили присутні, одна з дівчат є прес-секретаркою Карпатської Січі», - пише Ярина Денисюк.

За словами активістки Софії Лапіної, «Віталіна, дівчина на фото, зараз у лікарні з травмою очей».

Нагадаємо, 8 березня в Марші за права жінок в Києві взяли участь кілька сотень людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: