Марш за права жінок: як у Києві святкувати 8 березня

Читать на русском
У четвер, 8 березня, в центрі Києва біля монумента Незалежності зібралися учасниці жіночого маршу Oh my March! МАТИ вибір до Міжнародного дня боротьби за права жінок.

У четвер, 8 березня, в центрі Києва біля монумента Незалежності зібралися учасниці жіночого маршу «Oh my March! МАТИ вибір» до Міжнародного дня боротьби за права жінок.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє УП.

За словами організаторів акції, жіноча корпорація «МАТИ», мета маршу - «виявити і показати нових українок і побачити, що їх турбує».

Серед гасел учасників заходу - «Давай разом мити посуд», «Давай разом виховувати дітей», «МАТИ вибір» (мати вибір), «МАТИ возможности» (мати можливості), «Ми - справжні Національні Дружини», «Хочу народжувати дітей, а не військових ».

Кольором маршу обраний фіолетовий, який був одним з квітів найперших європейських борців за права жінок.

Жіночий марш пройшов до Михайлівської площі, звідки учасниці вирушили до КМДА, приєднавшись до колони маршу «Досить терпіти» з вимогою ратифікувати Стамбульську конвенцію Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашнього насильства.

Нагадаємо, сьогодні Міжнародний жіночий день.

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's уперше в історії змінила логотип на честь Міжнародного жіночого дня. Компанія перевернула букву «M», щоб вийшла «W» (women «жінки»).

Раніше повідомлялося, що на честь 8 Березня на Ейфелевій вежі в Парижі з'явився напис на підтримку руху на захист прав жінок.

Також стало відомо, шо в російському Санкт-Петербурзі влада подарувала пенсіонеркам на 8 березня спінери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: