У МінТОТ назвали три варіанти вирішення конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Другий «хорватський» сценарій розглядається як основний. Він передбачає введення миротворчої місії на територію Донбасу і виведення звідти іноземних військ.

Є три можливі способи вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак в ефірі «Громадського радіо», передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 1 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 1 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

За його словами, українська армія здатна повністю звільнити окремі регіони Донецької і Луганської областей за два тижні, але вважає військовий сценарій найменш ймовірним.

Є ще інші два плани, які Гримчак назвав «хорватськими».

«У Хорватії були Сербська Країна і Східна Славонія. Сербську Країну звільнили військовим шляхом - шляхом операції хорватської армії, але сербська армія залишилася в казармах і не пішла назустріч хорватській армії. Мілошевича на той момент поставили в такі умови, що він дав гарантії, що його армія не втручатиметься у військовий конфлікт», - розповів заступник міністра.

Другий «хорватський» сценарій розглядається як основний. Він передбачає введення миротворчої місії на територію Донбасу і виведення звідти іноземних військ.

«Також необхідно роззброїти бойовиків, створити міжнародну перехідну адміністрацію для передачі цих територій під контроль України», - підкреслив Гримчак.

Раніше на Донбасі наклав на себе руки український військовослужбовець.

Нагадаємо також, операція об'єднаних сил замінила АТО на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: