Доба на Донбасі: нові обстріли та жертви

Читать на русском
Антитерористичну операцію на сході України буде переформатовано в Операцію Об'єднаних сил 30 квітня 2018 року.

Минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 47 обстрілів позицій українських захисників.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

Наєв розповів, як діятимуть ЗСУ після 30 квітняКомандувач ОС Сергій Наєв заявив, що завдання номер один для Об'єднаних сил – запобігти агресії РФ.

Зокрема, на луганському напрямку, із забороненої Мінськими угодами 122 мм артилерії противник вів вогонь по наших укріпленнях поблизу Причепилівки, а з 82 мм мінометів – в районі Новозванівки. Крім цього, міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем і зенітну установку агресор застосував по оборонцях Новгородського, а стрілецьку зброю – двічі по захисниках Станиці Луганської.

На донецькому напрямку з 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли оборонців Авдіївки та Шахти «Бутівка». Крім цього, з різних видів піхотного озброєння – гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – вогонь вівся по наших опорних пунктах поблизу Водяного, Мар’їнки, Красногорівки, Павлополя, Опитного, Кам’янки, Широкиного, Пісків, Невельського та Лебединського.

Також в районі Водяного агресор застосував протитанковий ракетний комплекс.

«Унаслідок ворожих обстрілів один український воїн зазнав поранення. Ще один наш військовослужбовець – отримав бойове травмування. Постраждалих захисників доставлено до лікувальних закладів та надано кваліфіковану медичну допомогу», - йдеться в повідомленні.

Річниця АТО: як влада виконує свої обіцянки перед військовослужбовцямиЗа чотири роки, поки тривала АТО, нардепи, чиновники та верховний головнокомандувач дали більш ніж 500 обіцянок, пов'язаних з армією, соціальним забезпеченням військовослужбовців та їхніх сімей, а також переселенцями з Донбасу.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко розповів, що антитерористичну операцію на сході України буде переформатовано в Операцію Об'єднаних сил 30 квітня 2018 року.

Міністр оборони Степан Полторак, також повідомив, що міністерство підготувало «органи військового управління, які виконуватимуть завдання в Донецькій і Луганській областях».

Новою операцією керуватиме командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: