Карта АТО: ситуація на сході України на 28 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 28 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 53 обстріли позицій Збройних Сил України, внаслідок яких троє українських воїнів зазнали поранення.

Напрямки

Бойовики продовжують застосовувати заборонене Мінськими угодами озброєння.

Зокрема на донецькому напрямку із заборонених 120- та 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників Водяного.

Також міномети калібру 120 мм ворог застосував в районі Лебединського.

Крім цього, з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник неодноразово вів вогонь по позиціях ЗСУ поблизу Шахти "Бутівка", Невельського, Гнутового, Мар’їнки, Кам’янки і Пісків.

З озброєння БМП та протитанкового ракетного комплексу ворог бив під Талаківкою, з гранатометів – неподалік Авдіївки та Богданівки, великокаліберних кулеметів – в районі Опитного, Верхньоторецького, Широкиного, Павлополя і Харчовика.

По оборонцях Авдіївки, Красногорівки, Талаківки та Широкиного бойовики застосували стрілецьку зброю. Поблизу Мар’їнки вівся снайперський вогонь.

На луганському напрямку із 120- та 82-мм мінометів, гранатометів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по українських позиціях під Кримським. Також 120-мм міномет, БМП та гранатомети агресор задіяв по опорних пунктах ЗСУ поблизу Світлодарська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: