Полторак розповів подробиці нового формату АТО

Читать на русском
Наприкінці квітня на Донбасі завершиться антитерористична операція й почнеться новий формат під керівництвом Об'єднаних сил.

Наприкінці квітня на Донбасі завершиться антитерористична операція й почнеться новий формат під керівництвом Об'єднаних сил.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив міністр оборони Степан Полторак, пише «Слово і Діло».

«30 квітня ми завершуємо проведення АТО й переходимо до проведення операції Об'єднаними силами на чолі з командувачем та Об'єднаним штабом», – повідомив Полторак.

За його словами, міністерство вже підготувало «органи військового управління, які виконуватимуть завдання в Донецькій і Луганській областях». Новою операцією керуватиме командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

За словами Полторака, командувач Об'єднаних сил управлятиме підготовкою та керівництвом усіх сил оборони – не лише ЗСУ, а й СБУ, поліції, Нацгвардії, прикордонників. Основне його завдання – звільнити територію від окупантів та захистити територіальну цілісність України.

На запитання про чисельність українських сил на Донбасі міністр відповів, що «все залежатиме від ситуації».

Карта АТО: ситуація на сході України на 22 квітняСитуація на сході країни станом на 06:00 22 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Якщо на першому етапі це буде операція зі стабілізації ситуації, то, на мою думку, буде достатньою й та кількість, яка сьогодні є. Якщо ситуація ускладнюватиметься або буде ухвалене рішення про звільнення території, тоді, звичайно, й кількість особового складу необхідно буде збільшувати», – заявив Полторак.

Також він розповів, що, на його думку, зміниться життя цивільних у зоні конфлікту.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко розповів, коли АТО переформатують в Операцію Об'єднаних сил.

Також стало відомо, коли Порошенко відвідає Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: