Стало відомо, хто може втратити право на субсидії

Читать на русском
З наступного опалювального сезону розраховувати на субсидію не зможуть ті, хто приховує доходи, має великі квартири чи залучений у тіньову зайнятість.

15-20% з тих українців, хто сьогодні отримує субсидії, можуть втратити право на пільги з початку нового опалювального сезону.

Як передає «Слово і Діло», про це в ефірі Громадського радіо заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

Монетизація субсидій: коли почнуться виплатиУ Міністерстві фінансів відбулася зустріч представників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів (ОСББ/ЖБК).

За його словами, субсидії можуть втратити особи, які мають нові автомобілі.

«Це автомобілі, молодші, ніж п'ять років. Тобто не сам факт здійснення покупки протягом останніх п'яти років, а наявність автомобіля, з дня випуску якого пройшло якнайменше часу. Тобто це дещо ціннісні речі», - пояснив він.

Також, за словами чиновника, на субсидію не зможуть претендувати ті, хто має житло з великою квадратурою.

«Для квартир це 120 квадратних метрів, для будинків - 200. Але є винятки для багатодітних, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу - тобто там, де активно проживає велика кількість громадян», - зазначив Музиченко.

Він пояснив, що нові правила мають підвищити ефективність програми субсидій.

Монетизація субсидій: коли почнуться виплатиУ Міністерстві фінансів відбулася зустріч представників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів (ОСББ/ЖБК).

«Передбачено більше стимулів для того, щоб наші працездатні громадяни, які не працюють, усе-таки вирішували питання свого працевлаштування і отримання доходів. І головне, щоб вони ці доходи показували», - сказав Музиченко.

Нагадаємо, Кабмін змінив правила оформлення субсидій.

Раніше стало відомо, кому в першу чергу монетизують субсидії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: