Монетизація субсидій: коли почнуться виплати

Читать на русском
У Міністерстві фінансів відбулася зустріч представників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів (ОСББ/ЖБК).

У Міністерстві фінансів відбулася зустріч представників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів (ОСББ/ЖБК).

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у спільній заяві Міністерства фінансів України та ОСББ/ЖБК, оприлюдненій на сайті Мінфіну.

Розенко та субсидії: віце-прем’єр двічі зірвав терміни монетизаціїГосподарства, що заощадили на опаленні минулого сезону, максимум до 15 листопада мали отримати грошову компенсацію. Але отримали її не всі.

Під час зустрічі обговорювалися подальші кроки з монетизації субсидій в Україні. На зустрічі були присутні міністр фінансів Олександр Данилюк, заступник міністра фінансів Сергій Марченко, радник міністра фінансів Яна Бугримова та представники ОСББ/ЖБК з усіх регіонів України. Головною темою зустрічі було запровадження механізму впровадження й визначення термінів реалізації проекту монетизації субсидій. У результаті дискусії всі присутні висловили підтримку ідеї монетизації пільг і субсидій, а також створили робочу групу.

На засіданні групи сторони домовилися, що буде вирішена проблемна ситуація із закриттям казначейських рахунків, відкритих ОСББ в 2018 році для отримання пільг та субсидій. Крім того, до кінця лютого 2018 року буде повністю зняте питання щодо заборгованості. Згідно з домовленістю, борги з відшкодування пільг та субсидій за всіма вкладами ОСББ за 2017 рік будуть погашені на рахунках ОСББ у банках.

Монетизація пільг і субсидій має бути запроваджена із січня 2018 року з фактичною виплатою коштів громадянам із 1 квітня 2018 року в разі ухвалення проекту цієї постанови на засіданні уряду.

Невирішеним залишилося тільки питання про обсяг монетизації.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що вже цього року його уряду вдасться погасити борги населенню з пільг і субсидій.

Раніше в Кабміні розповіли про проблему з відшкодуванням субсидій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: