Рева розповів, кому в першу чергу монетизують субсидії

Читать на русском
У Мінсоцполітики розповіли про двохетапне проведення монетизації субсидій для українських споживачів.
Андрій Рева

У Міністерстві соціальної політики планують провести в першу чергу монетизацію субсидій домогосподарств з індивідуальним опаленням.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Ми плануємо цю роботу у два етапи – на першому ми плануємо монетизувати субсидії для тих домогосподарств, які мають індивідуальне опалення, тобто використовують газ чи електроенергію для опалення приміщень – ми їм плануємо видавати коштами, встановивши серйозну відповідальність за несплату комунальних послуг», – розповів він.

Другий етап стосуватиметься тих, хто отримує субсидії, проживаючи у багатоквартирних будинках, де є централізоване опалення.

«Наступний етап – видавати тим, хто отримує субсидії, проживаючи у багатоквартирних будинках, де є централізоване опалення. Там, ми вважаємо, повинні бути спецрахунки, з картками, бо якщо, наприклад, ви не платите за житлово-комунальні послуги і у вас індивідуальне опалення, вас виконавець послуги може у будь-який момент просто позбавити цієї послуги. Для того, щоб її поновити, вам треба заплатити», – сказав міністр.

Рева зазначив, що у цьому випадку планується запровадити спецрахунок, щоб уникнути випадків, коли через несплату послуг деякими мешканцями багатоквартирних будинків відключають весь будинок.

«Коли ми говоримо про багатоквартирний будинок, якщо ви платите, а ваш сусід ні, не можна його відключити, а вас – ні, це можна відключити весь будинок. Тому тут є проблема. Так от, щоб цієї проблеми не було – спецрахунок, і людина з цього рахунку матиме право заплатити за певними рахунками кошти за ті комунальні послуги, які вона отримає», – підкреслив міністр.

За його словам, по закінченню сезону, якщо особа розрахувалась і в неї залишились кошти, вона може їх зняти і використати так, як вважає за потрібне.

Також він нагадав, що із 1 січня 2018 року перший етап монетизації передбачав перехід на грошові розрахунки між бюджетом і підприємствами-виконавцями комунальних послуг.

Наступний етап, коли кошти повинні направлятися не підприємствам із бюджету, а громадянам, які будуть оплачувати житлово-комунальні послуги, заплановано ввести з 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, у Кабміні змінили механізм монетизації субсидій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: