У Бельгії екстрено зупинений реактор АЕС

Читать на русском
У Бельгії зупинений перший реактор атомної електростанції «Doel 1» (провінція Східна Фландрія) через витік у системі охолодження.

У Бельгії зупинений перший реактор атомної електростанції «Doel 1» (провінція Східна Фландрія) через витік у системі охолодження.

Про це повідомляє місцевий телеканал RTBF, передає «Слово і Діло».

Зокрема, за інформацією ЗМІ, інцидент стався декілька днів тому, проте тільки 28 квітня представник оператора Engie Electrabel Нелі Схерлінк офіційно підтвердила місцевому телебаченню, що неполадка виявлена ​​в ядерній частині установки.

«Вперше подібне сталося з системою такого типу. Була констатована невелика втрата води в резервному підводі нашої системи охолодження. Це невеликий витік. Вона значно нижче того граничного рівня, за яким послідувала б автоматична зупинка реактора», - заявила офіційний представник Engie Electrabel.

ЧАЕС 32 роки потому: що змінилося в зоні відчуження та в чому нова небезпека?В Україні сьогодні, 26 квітня, роковини аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Чи змінилося щось у мертвій зоні?

За її словами, «немає ніяких наслідків для безпеки», рішення про зупинку реактора для ремонту було прийнято з метою забезпечення надійної роботи обладнання. Схерлінк пояснила, що ремонт даної системи дуже складний через високого рівня радіоактивність у цій частині АЕС.

Очікується, що реактор зупинений як мінімум до початку жовтня.

Нагадаємо, на Хмельницькій АЕС проведуть тактичні навчання.

Раніше повідомлялося, що в зоні ЧАЕС запустять сонячну електростанцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: