Індія збільшує будівництво реакторів

Читать на русском
Уряд Індії схвалив будівництво 10 важководяних ядерних реакторів, загальна потужність яких складе 7 тисяч мегават.

Уряд Індії схвалив будівництво 10 важководяних ядерних реакторів, загальна потужність яких складе 7 тисяч мегават.

Про це йдеться в прес-релізі уряду, передає «Слово і Діло».

«Беручи важливе рішення для прискорення національної ядерної програми Індії, і надаючи імпульс національної ядерної промисловості, кабмін під головуванням прем'єр-міністра Нарендри Моді схвалив будівництво 10 блоків вітчизняних реакторів на важкій воді для Індії. Загальна потужність вироблення реакторів буде 7 тисяч мегават», - йдеться в прес-релізі.

Де саме будуть будуватися реактори, не уточнюється. Кожен реактор «останньої індійської розробки» матиме потужність 700 мегават і буде побудований із застосуванням «передових технологій з високими стандартами безпеки».

Місцеві легенди України. Черкаська область: Канівська ГАЕС«Слово і Діло» розповідає про черговий промисловий довгобуд – Канівську гідроакумулюючу електростанцію, зводити яку почали ще в 1984 році й не можуть завершити ось уже понад 30 років.

Влада країни очікує, що будівництво реакторів може створити замовлення для національної промисловості на 700 млрд рупій (майже 11 млрд доларів), а також понад 33 тисяч робочих місць.

В цей час в Індії є 22 діючих ядерних реактора на семи АЕС загальною потужністю 6780 мегават.

До 2021-2022 років Індія планує збільшити атомне енерговироблення в два рази, побудувавши реакторів ще на 6,7 тисячі мегават.

Нагадаємо, американці створили «мініатюрну» атомну електростанцію.

Як повідомлялося, Індія успішно запустила ракету середнього радіусу дії Agni-II.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: