Кадрові перестановки в Кремлі та Держдепі: що важливо для України?

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

У Росії відбувається занепад політичної зірки Суркова, який був ініціатором і розробником проекту створення «Новоросії» за рахунок окупації регіонів південного сходу України.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

«Після провалу цього плану, різкої реакції України та Заходу, що спричинила санкції та міжнародний бойкот політики Кремля, Сурков несподівано для всіх у своїх статтях заговорив про пошук третього шляху для РФ і гібридного співіснування Росії зі світом – Росія як геополітична «напівкровка», – зазначив політолог.

На його думку, після чотирирічних безуспішних спроб втягнути Україну силою до Росії Кремль розчарувався в Суркові, який до цієї авантюри функціонував досить успішно.

Експерт не виключив, що політичні шанси Суркова в Кремлі різко падають.

Оточення Путіна зараз шукає не тих, хто може втягувати Росію до агресивних авантюр на кшталт нападу на Україну, а тих, хто вміє оборонятися й захищатися від західного тиску, який зростає.

За його словами, зараз, не зумівши домогтися своїх цілей в Україні, Сурков раптом заговорив про якнайшвидшу геополітичну ізоляцію Росії як історичний шанс і навіть національну ідею «Росія – закрита фортеця».

Політолог звернув увагу, що паралельно з кадровими змінами в РФ у Держдепі заговорили про повернення до великої політики авторитетного й досвідченого дипломата Поли Добрянські – американки українського походження, яка не приховує своєї віри в Україну.

«У разі свого високого призначення до керівництва Держдепу Пола Добрянські зробить усе, щоб США надали інтенсивну військово-політичну й дипломатичну допомогу Україні в справі просування реформ, звільнення її від російської окупації, боротьби з корупцією та залежності від Росії», – уточнив Небоженко.

Якщо Добрянські стане другою людиною в Держдепі, то Україна отримає спадкоємність американської політики, а не її вагання в українському питанні.

З іншого боку, орієнтація США на демократичний розвиток України тепер поєднуватиметься з жорстокими й рішучими заходами з очищення нашої країни від корупції, прискорення реформ та ліквідації наслідків російської агресії в Україні, додав він.

Добрянські занадто добре знає нашу країну, щоб дозволити водити себе за ніс солодкими промовами й порожніми обіцянками наших політиків, пояснив експерт.

Тим більше, що часу для виконання своєї «української місії» в неї буде небагато, підкреслив він.

Війна на Донбасі: чому заговорили про заміну Суркова та що утримує РФ від ескалаціїУ ЗМІ вже не вперше пишуть про рішення Путіна замінити Суркова в переговорах щодо Донбасу. Наскільки це реально та як розвиватимуться події на Донбасі до виборів у РФ, розповіли експерти.

«Президент США Трамп – жорсткий політик, який вимагає результатів. А поєднання роботи «групи Волкера» з інтерналізації миротворчого процесу на Донбасі з ресурсами Держдепу США та «українською компетенцією» Поли Добрянські дозволить зрушити з мертвої точки прогресивні процеси в Україні й зробить життя наших політиків складним і небезпечним. Занадто довго вони брехали не лише українському народові, але й Вашингтону», – резюмував Віктор Небоженко.

Як відомо, раніше Дмитро Пєсков заявив, що в роботі «нормандської четвірки» та по лінії Волкер-Сурков фіксується пауза. Також у ЗМІ з'явилась інформація про те, що Кремль змінює переговірника з питань Донбасу, яким може стати Дмитро Козак.

Тим часом західні ЗМІ пишуть, що одну з найвищих посад у Держдепі може посісти експерт із питань зовнішньої політики Пола Добрянські, яка має українське коріння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: