Трамп хоче призначити до Держдепу етнічну українку

Читать на русском
Одну з вищих посад в Держдепі може отримати експерт з питань зовнішньої політики Пола Добрянські, яка має українське коріння.

Одну з вищих посад в Держдепі може отримати експерт з питань зовнішньої політики Пола Добрянські, яка має українське коріння.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 26 квітня, повідомило американське інформагентство Bloomberg з посиланням одразу на три джерела.

«Адміністрація Трампа планує номінувати Полу Добрянські, високопоставленого дипломата за часів президента Джорджа Буша, на високу політичну посаду в Державному департаменті», - йдеться в повідомленні.

Планується, що Добрянські замінить Томаса Шеннона, який нині перебуває на другій за рангом позиції в американському зовнішньополітичному відомстві і вже заявив про намір піти на пенсію.

Раніше Добрянські працювала на позиціях спеціального посланника США в Північній Ірландії, а також заступника державного секретаря США в світових справах.

Нині Добрянські працює старшим науковим співробітником Центру наук і міжнародних відносин Белфер у Гарварді.

Пола Добрянські народилася в американській родині українського походження. Її батько, Лев Добрянські, багато років очолював Український конгресовий комітет Америки (УККА).

Як повідомлялося, Сенат США затвердив Майка Помпео держсекретарем.

Також сенатори заборонили Трампу звільняти Мюллера.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: