Оприлюднили новий президентський рейтинг: реакція соцмереж

Читать на русском

Президентський рейтинг очолила Юлія Тимошенко, а Петро Порошенко опустився на шосте місце. Його обігнали Вакарчук і Зеленський.
Слово і Діло

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила нове дослідження, згідно з яким лідером президентського рейтингу є Юлія Тимошенко. На другому місці – лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, замикає трійку Юрій Бойко.

Чинний президент Петро Порошенко посідає лише шосте місце, за нього готові проголосувати 5% українців. Главу держави в рейтингу обігнали соліст «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук і керівник студії «Квартал 95» Володимир Зеленський.

Крім того, Порошенко очолив антирейтинг: майже половина опитаних не проголосували б за нього за жодних умов.

«Слово і Діло» з'ясовувало, як у соціальних мережах відреагували на нові дані соціологів.

«Знову оприлюднили «президентський рейтинг». Так тестують суспільство на прийняття/неприйняття потрібного кандидата, нав'язують потрібного кандидата, а головне – формують думку, що нічого не можна змінити», – вважає волонтер Юрій Касьянов.

«Ранок. Соціологічна група «Рейтинг»: перемагають Тимошенко, Зеленський і Гриценко. Вечір. соціологічна група «Соціс»: перемагають Тимошенко й Порошенко. День закінчився. Слава Богу, що вечорами соціологи не працюють», – написав нардеп Вадим Денисенко.

«Жоден політик в Україні не має більш ніж 10% рейтингу менш ніж за рік до виборів. Це вирок усій українській політичній еліті. І це при тому, що непопулярні реформи не проводяться з оглядкою на побоювання втратити рейтинг. Цікаво, ще десь у світі такі країни є?», – написав Ігор Гошовський.

«Шосте місце Петра Порошенка в останніх опитуваннях, насправді, дуже страшна штука. В АП прекрасно розуміють, що після поразки їм «згадають усе». А Ростов не гумовий. Тому, втративши надію виграти вибори, владна верхівка може піти на будь-які авантюри. Що це буде? Скасування виборів? «Конституційна реформа»? Наступ на Донецьк і запровадження воєнного стану? Не знаю. Вони не лише не популярні, але й на диво дурні – оберуть найжахливіший і найкатастрофічніший для країни й себе особисто варіант», – вважає В'ячеслав Чечило.

«Я не бачу проблеми в тому, що Зеленський, Вакарчук чи хто завгодно може стати президентом. Я бачу проблему в тому, що в цього кого завгодно будуть повноваження, відмінні від ритуальних. Тож потрібно не плакати над рейтингами, а планувати зміну Конституції», – написав блогер Роман Шрайк.

«Телевізор робить вибір за лохторат, оскільки назвати електоратом людей, готових голосувати за коміків і музикантів, я не можу. І це суто технічні кандидати, які відволікають голоси на користь влади. Бо самі із себе вони нічого не являють, але «пасуться» на електоральному полі опозиції», – написав Юрій Гаврилечко.

«Вивчаючи сьогодні дані чергового соцопитування від «Рейтингу», можна, звичайно, міркувати, що народ втомився від того, що відбувається в політиці, від війни й бідності, взявся за пошуки «сильної руки», тому що не хоче свободи, а хоче «порядку». Але насправді вся ця втома якась удавана. Судячи з того, які політики й політсили «у фаворі», народу, як і раніше, сильно не вистачає не стільки нових лідерів (тут варто робити поправку на інфантильність народу – прийде якийсь міфічний «головний» і «сильний» і все за всіх відразу вирішить, еге ж), скільки нових видовищ», – вважає журналістка Тата Урбанська.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, що політики обіцяють зробити в разі своєї перемоги на виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: