Лідери двох Корей проводять офіційні переговори – фото

Читать на русском

Президент Південної Кореї та лідер Північної Кореї проводять офіційні переговори на південнокорейській стороні прикордонного села Пханмунджом.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проводять офіційні переговори на південнокорейській стороні прикордонного села Пханмунджом.

Про це повідомляє liga.net з посиланням на прес-службу третього в історії міжкорейського саміту, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що це перший візит північнокорейського лідера до Південної Кореї після війни 1953 року. Політики потиснули один одному руки й сказали вітальні промови. Обидва лідери при цьому постійно посміхалися й демонстрували гостинність. Потім вони перетнули прокладену на землі бетонну прикордонну лінію, що розділяє дві країни з часів війни 50-х років, і пройшли уздовж роти почесної варти.

Також лідери Північної і Південної Корей в рамках історичного саміту посадили символічне дерево, яке має ознаменувати нову сторінку у відносинах між двома країнами.

Як зазначає BBC, церемонія була насичена символікою.

Дерево (сосну) посадили на демаркаційній лінії, яка є офіційною межею між двома країнами. Дерево датується 1953 роком, роком підписання Корейського військового перемир'я. Ґрунт і вода, що використовуються для посадки дерева, були взяті з обох сторін кордону й змішані.

Нагадаємо, протягом дня лідери двох Корей обговорять питання поліпшення відносин Півночі й Півдня, світу й перспектив возз'єднання. За підсумками саміту очікується підписання спільного документа.

Раніше стало відомо, що Трамп розповів про перебіг переговорів із КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: