Столтенберг: Росія готується застосувати ядерну зброю

Читать на русском
Альянс збереже свою військову присутність у країнах східної Європи, поки Москва не змінить свою риторику.

НАТО стурбовані діями Росії в Україні, Грузії та Сирії, а також модернізацією ядерного арсеналу РФ. Готовність його використання зростає.

Про це в інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише «Слово і Діло».

Трамп погрожує завдати ракетного удару по Сирії: що пишуть у соцмережахСША можуть завдати ракетного удару по Сирії у відповідь на хімічну атаку. Вчора Трамп пригрозив цим Росії.

«Ми дивимося на країну, яка значно оновилася, ми дивимося на країну, яка застосувала свої війська проти України й розгорнула свої війська в Молдові та Грузії проти волі цих країн. Москва підтримує режим Асада в Сирії й влаштовує кібератаки навіть в урядовій мережі Німеччини. І це ще не все, що турбує. Росія модернізує свій ядерний арсенал, поріг його використання опускається», – заявив генсек НАТО.

Він додав, що Альянс збереже свою військову присутність у країнах східної Європи, поки Москва не змінить свою риторику.

Раніше повідомлялося, що головнокомандувач сил НАТО зустрінеться з начальником Генштабу РФ. Мова під час зустрічі піде про зміцнення транспарентності та передбачуваності у відносинах, запобігання небезпечних інцидентів і нарощування довіри.

Як відомо, президент США Дональд Трамп попередив Російську Федерацію про майбутній ракетний удар по Сирії. Ця заява спровокувала різку критику у відповідь від РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: