Хто найвідповідальніший серед лідерів президентських рейтингів

Читать на русском

Відповідно до соцопитування групи «Рейтинг», Петро Порошенко не потрапив в топ-3 президентського рейтингу. Його лідером стала Юлія Тимошенко, за яку готові віддати свої голоси більше 14% опитаних. Друге місце – за главою партії «Громадянська позиція» Анатолієм Гриценком, котрого обирають 10,9% опитаних, і замикає трійку Юрій Бойко, який набрав 9,4% «голосів» в соцопитуванні.

При цьому за чинного президента, який опинився на шостому місці в соцопитуванні, готові віддати свої голоси лише 9,3% тих, хто визначився з вибором. Зрештою, Порошенко очолив антирейтинг: 45% опитаних не проголосували б за нього ні за яких умов.

Оприлюднили новий президентський рейтинг: реакція соцмережПрезидентський рейтинг очолила Юлія Тимошенко, а Петро Порошенко опустився на шосте місце. Його обігнали Вакарчук і Зеленський.

Ми вирішили порівняти, чи збігається рівень підтримки українцями електоральних лідерів з рівнем їх відповідальності, згідно з нашим моніторингом. Відзначимо, що «Слово і Діло» фіксує рівень виконання обіцянок політиком або чиновником тільки під час його каденції, аж до дати звільнення з посади. Тому уточнюємо, що Наливайченко останній раз моніторився на посаді глави СБУ, Гриценко та Тягнибок – на посадах народних депутатів, Яценюк – на посаді прем'єр-міністра.

Отже, перше місце в рейтингу відповідальності займає Наливайченко, який виконав 66% своих обіцянок будучи главою СБУ. При цьому зараз у нього всього 2% підтримки українців, згідно з соцопитуванням. Слідом йде Яценюк з 61% виконаних обіцянок під час прем'єрської каденції й лішень 1,5% електроральної підтримки. На третьому місці розташувався Гриценко, який впорався з половиною своїх обіцянок і отримав аж 10,9% попередніх голосів українців.

На четвертому місці в рейтингу відповідальності – Тягнибок, який виконав 48% обіцянок як нардеп і зараз отримав 1,8% електоральної підтримки.

Падіння в осінь. Країна йде в літню сплячку без надіїНовий соціологічне опитування показало, що нинішній президент України Петро Порошенко стрімко втрачає підтримку електорату.

Чинний президент Порошенко перебуває на п'ятому місці за рівнем відповідальності, оскільки виконав 42% своїх обіцянок і, згідно з соцопитуванням, отримав 9,3% електоральної підтримки. Йому в спину дихає мер Львова Садовий.

Юлія Тимошенко в рейтингу відповідальності зараз знаходиться на сьомому місці, виконавши 38% своїх обіцянок і отримавши понад 14% голосів опитаних українців, що визначилися з вибором. Поруч з леді Ю, але все-таки на одну сходинку нижче, розташувався Ляшко, який виконав 33% своїх обіцянок, що дуже добре як для політика, котрого часто звинувачують у популізмі.

На дев'ятому місці – Бойко, який виконав 26% обіцянок, але обійшов Порошенка за електоральною підтримкою. Замикає десятку лідерів президентських перегонів Рабінович, чий рейтинг відповідальності становить 19%.

Детальніше – на інфографіці.

Ви можете створити власну порівняльну таблицю, обравши тих політиків,колишніх і нинішніх нардепів, міністрів, президентів, мерів, голів обладміністрацій які вас цікавлять, скориставшись нашим інструментом порівняння політиків за критерієм виконання обіцянок. Пряму мову до кожної обіцянки та докази її виконання/невиконання можна знайти в персональних профілях політиків на аналітичному порталі «Слово і Діло».

Які зараз настрої в суспільстві та що є пблемою №1 для українців, читайте в нашому матеріалі.

Також «Слово і Діло» писало, як відреагували соцмережі на опублікований новий президентський рейтинг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: