Суд зняв електронний браслет із підозрюваного чиновника в справі Труханова

Читать на русском
Столичний райсуд не погодився з антикорупційним прокурором про продовження обов'язків носити засіб контролю.

Підозрюваному детективами НАБУ в розтраті 185 мільйонів гривень на придбанні будівлі для нової мерії заступнику директора Департаменту комунальної власності Одеської міської ради Володимиру Радіонову продовжили нічний домашній арешт, проте скасували обов'язок носити електронний браслет.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор просив продовжити домашній арешт для Радіонова, заборонивши залишати місце проживання в період із 20 до 7 ранку. Також САП просила продовжити дію всіх обов'язків, покладених на підозрюваного.

Радіонов та його адвокати просили відмовити в задоволенні клопотання, обґрунтовуючи свою позицію тим, що пред'явлене підозра є необґрунтованою. Крім того, заявлені прокурором ризики є лише теоретичними припущеннями, а не реальними, підтвердженими фактичними даними.

Захисники також зазначили, що покладені на підозрюваного обов'язки не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора або суду, здати не зберігання паспорт для виїзду за кордон обмежують час виконання ним службових обов'язків, свободу пересування та право на захист.

Вислухавши обидві сторони, суддя ухвалив рішення задовольнити клопотання частково. Так, суд продовжив нічний домашній арешт і поклав на нього всі обов'язки, крім носіння електронного браслета та прибування за першим викликом.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до телефону заступника Труханова.

Раніше суд знову зняв арешт із половини грошей «Девелопмент Еліт».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: