НАБУ перевірить інформацію про офшори Труханова та майно в Лондоні – ЗМІ

Читать на русском
Джерела засобів масової інформації повідомляють про початок перевірки мера Одеси антикорупційними органами з приводу офшорів.
Геннадій Трухановфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури перевіряють інформацію про наявність у міського голови Одеси Геннадія Труханова офшорів і квартири в Лондоні.

Про це виданню INSIDER розповіло джерело в антикорупційних правоохоронних органах, повідомляє «Слово і Діло».

«Інформація не пройде повз. Ми хочемо це все перевірити», – сказав співрозмовник.

«Це можна перевірити лише слідчим шляхом, жодним іншим чином», – додав він.

При цьому джерело не повідомило, в рамках якого кримінального провадження це буде зроблено, лише додало, що напрацювання вже були.

Як відомо, журналісти BBC Panorama знайшли в Лондоні вісім об'єктів нерухомості, які були придбані за посередництва офшорної корпорації Rubicon Group і, можливо, мають стосунок до Труханова.

Десятками офшорних компаній, відомих як Rubicon Group, керував лондонський бухгалтер Олександр Попівкер.

Документи архіву Appleby Paradise papers, які є в розпорядженні журналістів британської телекомпанії, вказують на те, що 4 компанії Rubicon Group перебували під контролем мера Одеси.

«Слідство.Інфо», яке має доступ до Paradise papers, ідентифікувало одну з квартир. Це трикімнатне житло за 5 мільйонів доларів у багатому районі Лондона Марілебон, що називається Чілтернс (Chilterns).

Нагадаємо, в НАБУ підтвердили затримання Труханова в справі про розтрату 185 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: