Три умови для перегляду програми співпраці України з МВФ

Читать на русском
Україні для перегляду програми співпраці з МВФ необхідно створити Антикорупційний суд, поліпшити фінансовий стан Нафтогазу  і державних фінансів.

Україні для перегляду програми співпраці з Міжнародним валютним фондом необхідно створити Антикорупційний суд, поліпшити фінансовий стан НАК «Нафтогаз України» і державних фінансів в цілому, а також нормалізувати бюджетну політику.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив перший заступник голови МВФ Девід Ліптон.

«Україні необхідно реалізувати всі три ключові положення (Меморандуму, - ред.). Країні потрібен Антикорупційний суд. Корупція і те, як вона впливає на залучення інвестицій і розвиток бізнесу, є для України серйозною проблемою», - зазначив Ліпон.

Другою умовою він назвав поліпшення фінансового стану «Нафтогазу» і державних фінансів в цілому для підтримки стабільної ситуації. «Все, що руйнує її, вельми небезпечно. Не кажучи вже про те, що з лібералізацією цін на газ Україні вдалося знизити рівень суттєвої залежності від російського газу, і останнє, що потрібно країні, - це відновлення цього залежного становища», - заявив Ліптон.

Він також додав, що ще однією умовою є нормалізація бюджетної політики. «І я просто не бачу причин, через які Україна може не виконувати всі ці три реформи», - підкреслив перший заступник голови МВФ.

Нагадаємо, раніше Ліптон застеріг Україну від наслідків зупинки реформ.

Також «Слово і Діло» писало, за яких умов влада могла уникнути вимог кредиторів та підвищення тарифів.

Раніше у МВФ назвали основні загрози світовій економіці .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: