МВФ заявив про сповільнення реформ в Україні

Читать на русском
Україна у 2014-2015 роках досягла значного прогресу в реалізації реформ, однак тепер реформи сповільнилися.

Україна у 2014-2015 роках досягла значного прогресу в реалізації реформ, однак тепер реформи сповільнилися.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник директора департаменту бюджетної політики фонду Абдел Сенхаджі під час щорічних весняних зборів Міжнародного валютного фонду і Світового банку в середу, 18 квітня.

Невиконані обіцянки і ринкові ціни на газ: МВФ зробив заявуГлава представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман нагадав, що Україна обіцяла встановити ринкові ціни на газ ще в 2016 році.

«На жаль, в останні декілька років прогрес України сповільнився. І фонд знаходиться в переговорах з українською владою з приводу дотримання умов програми МВФ для України», - уточнив він.

Пріоритети, які є ключовими для перегляду програми, залишаються незмінними, підкреслив Сенхаджі. Йдеться, у першу чергу, про антикорупційну реформу: зокрема, про створення Антикорупційного суду, використання автоматичної деполітизованої формули для визначення ціни газу для населення.

«Ми сподіваємося, що реалізації цих положень програми вдасться домогтися, і ми разом з Україною благополучно почнемо перегляд програми», - заявив чиновник МВФ.

Раніше в Європейському банку розвитку та реконструкції заявили, що Київ пручається деяким реформам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна посіла третє місце за обсягом фінансування, наданого Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) у 2017 році. Країна отримала 581 млн євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: