У МВФ назвали основні загрози світовій економіці

Читать на русском
У МВФ визначили ключові ризики економічного зростання. На даний момент ризики зниження або ж зупинки економічного зростання збалансовані.

Міжнародно валютно-фінансовий комітет визначив головні загрози для світової економіки.На даний момент ризики зниження або ж зупинки економічного зростання збалансовані.

Підсумки засідання Міжнародного валютно-фінансового комітету (МВФК) опубліковані у звіті, передає Слово і Діло.

«Зростання фінансової уразливості, напруженість в торговій і геополітичної сферах, а також безпрецедентно високий рівень міжнародного боргу становлять основну загрозу світовій економіці», - сказано в матеріалі.

Як відзначили члени комітету, зростання світової економіки посилюється і охоплює все більше країн, що стало можливим завдяки різкому збільшенню обсягу інвестицій і торгівлі.

На їхню думку, на даний момент ризики зниження або ж зупинки економічного зростання збалансовані, але в ході наступних декількох кварталів вони будуть рости.

Також в документі зазначається, що демографічні чинники і низькі темпи зростання продуктивності можуть в майбутньому знизити потенціал для більш високого і інклюзивного зростання економіки.

Нагадаємо, в Мінфіні повідомили, що Україна може отримати черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) в два мільярди доларів вже в травні-червні цього року.

Як відомо, однією з умовою отримання траншу є підвищення цін на газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: