Місія ОЗХЗ повторно зібрала зразки в сирійській Думі

Читать на русском
Експерти ОЗХЗ відвідали друге місце передбачуваного застосування хімічної зброї в Думі, де також зібрали на місці зразки.

Співробітники місії зі встановлення фактів застосування хімічної зброї в Сирії відвідали другу локацію в місті Дума, де сталася хіматака, і зібрали зразки.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в середу, 25 квітня, повідомляє прес-служба Організації із заборони хімічної зброї.

Хіматака в Сирії: з'явилися нові дані щодо жертвУ сирійському місті Дума 43 людини загинули і 500 постраждали від симптомів, схожих із симптомами при отруєнні хімічною зброєю.

«Сьогодні експерти FFM відвідали друге місце (передбачуваного застосування хімічної зброї) в Думі. Вони також зібрали на місці зразки, які привезуть разом з іншими, зібраними раніше зразками в лабораторію ОЗХЗ в Рейсвейк (Нідерланди)», - йдеться в повідомленні.

Передбачається, що зразки розділять і направлять для аналізу в акредитовані організацією лабораторії.

У суботу, 21 квітня, інспектори організації відвідали одне з місць хіматаки в Думі для збору зразків.

Західні країни завдали ракетного удару по Сирії 14 квітня в відповідь на хіматаку в Думі на початку квітня. У Дамаску заперечують причетність до застосування хімічної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: