Експерти ОЗХЗ взяли в Думі зразки для аналізу

Читать на русском
Взяті зразки направлять у лабораторію в Нідерландах. За підсумками розслідування складуть звіт, в якому встановлять, чи був факт застосування хімічної зброї.

Команда експертів з Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідала місто Дума в Сирії, де 7 квітня загинули десятки мирних жителів, ймовірно, в результаті застосування хлору, і взяла зразки для аналізу.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

У чому полягає сирійський урок для України?Адміністрація Трампа за підтримки союзників зважилася завдати ракетного удару по Сирії. РФ погрожувала, але істотних кроків у відповідь так і не зробила. Які висновки варто зробити Україні?

Взяті зразки направлять у лабораторію в Нідерландах. За підсумками розслідування складуть звіт, в якому встановлять, чи був факт застосування хімічної зброї. При цьому організація не уповноважена визначати, яка зі сторін конфлікту його застосувала.

ОЗХЗ також повинна вирішити, чи необхідний другий візит інспекторів у Думу.

Експерти ОЗХЗ прибули в Дамаск ще 14 квітня, однак їх не пропускали на територію Думи протягом декількох днів. Вони мали намір відправитися в Східну Гуту 18 квітня, однак перенесли початок розслідування у зв'язку з тим, що вислана вперед місія щодо забезпечення безпеки ООН потрапила під обстріл.

Раніше стало відомо, що Франція виділить Сирії гуманітарну допомогу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: