Експерти ОЗХЗ взяли в Думі зразки для аналізу

Читать на русском
Взяті зразки направлять у лабораторію в Нідерландах. За підсумками розслідування складуть звіт, в якому встановлять, чи був факт застосування хімічної зброї.

Команда експертів з Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідала місто Дума в Сирії, де 7 квітня загинули десятки мирних жителів, ймовірно, в результаті застосування хлору, і взяла зразки для аналізу.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

У чому полягає сирійський урок для України?Адміністрація Трампа за підтримки союзників зважилася завдати ракетного удару по Сирії. РФ погрожувала, але істотних кроків у відповідь так і не зробила. Які висновки варто зробити Україні?

Взяті зразки направлять у лабораторію в Нідерландах. За підсумками розслідування складуть звіт, в якому встановлять, чи був факт застосування хімічної зброї. При цьому організація не уповноважена визначати, яка зі сторін конфлікту його застосувала.

ОЗХЗ також повинна вирішити, чи необхідний другий візит інспекторів у Думу.

Експерти ОЗХЗ прибули в Дамаск ще 14 квітня, однак їх не пропускали на територію Думи протягом декількох днів. Вони мали намір відправитися в Східну Гуту 18 квітня, однак перенесли початок розслідування у зв'язку з тим, що вислана вперед місія щодо забезпечення безпеки ООН потрапила під обстріл.

Раніше стало відомо, що Франція виділить Сирії гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: