У ГПУ назвали причину обшуків у офісі «Укрзалізниці»

Читать на русском
Понад 70 мільйонів гривень, які призначалися на ремонт дизельних поїздів, перейшли до фіктивних фірм. Прокуратура заявила про підозру 14 особам.

Обшуки в офісі «Укрзалізниці» проводять у рамках кримінальної справи, порушеної за фактом заволодіння коштами, які призначалися на ремонт дизель-поїздів для приміських перевезень.

Про це в четвер, 12 квітня, повідомили в прес-службі ГПУ, пише «Слово і Діло».

Дубневич розповів про «обшуки»Голова комітету Верховної Ради з питань транспорту Ярослав Дубневич заявляє, що у нього не проводились обшуки у справі «Укрзалізниці», незважаючи повідомлення міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Відзначається, що під час розслідування повідомили про підозру 14 особам, у тому числі трьом керівникам департаментів УЗ, чотирьом керівникам афілійованих підприємств, 7 посадових особам «Укрзалізниці» та її філій.

У ГПУ заявили, що керівники Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу за попередньою змовою з керівниками Львівської та Південної залізниць за участю керівництва УЗ і допомоги фіктивних підприємств склали й видали завідомо неправдиві офіційні документи про нібито модернізацію та ремонт дизельних двигунів. Це стало підставою для перерахування понад 70 млн грн із рахунків УЗ на рахунки ДТРЗ. У подальшому ці кошти перейшли до фіктивних підприємств.

«Колишні керівники ДТРЗ, яким повідомили про підозру, визнали, що зазначені операції були безтоварними», – підкреслили в Генпрокуратурі, додавши, що підписання договорів про ремонт відбулося без письмового дозволу з боку УЗ.

«Встановлено, що зазначені ремонтні роботи виконувалися переважно на територіях депо, де експлуатуються зазначені дизель-поїзди», – додали в ГПУ.

Під час обшуків планують вилучити оригінали незаконних рішень УЗ, матеріали щодо погодження змін до фінпланів регіональних філій, а також документи про рух зазначених коштів.

Раніше повідомлялося, що в офісі «Укрзалізниці» проходять обшуки.

Нагадаємо, в листопаді силовики також провели обшуки в приміщеннях УЗ та її структурних підрозділах. Після цього повідомили про підозру двом працівникам компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: