Уряд запобіг закриттю шахт на Донбасі

Читать на русском
Кабінет міністрів України виділив понад 131 млн гривень для запобігання техногенно-екологічній катастрофі та закриттю шахт на Донбасі.

Кабінет міністрів України виділив понад 131 млн гривень для запобігання техногенно-екологічній катастрофі та закриттю шахт на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, пише «Слово і Діло».

«Дороге» українське вугілля: що потрібно знати про ціноутворення?За останніми даними, 80 відсотків антрациту імпортується з Росіі. Про ціноутворення та ситуацію у вугільній галузі розповіли експерти.

У своєму виступі на засіданні Кабміну глава МінВОТ Вадим Черниш зазначив, що прийняття розпорядження допоможе врегулювати не тільки проблему техногенної катастрофи і продовження функціонування вугільної галузі, а й ряд соціальних, економічних і політичних питань.

«Майже протягом двох років Російська Федерація навмисно блокувала відкачування води на шахтах, які знаходяться на окупованій території Луганської області. При цьому експерти з Німеччини декілька разів намагалися обстежити затопленні шахти, і їхні зусилля блокувалися окупаційною владою. Перш за все, мова йде про близько 5000 гірників і до 20000 членів сімей шахтарів, яких РФ намагається використовувати в гібридній війні проти України», - сказав Черниш.

Повідомляється, що виділення коштів у розмірі 131 млн гривень допоможе уникнути не тільки техногенно-екологічної катастрофи на Сході України, а й серйозних соціально-економічних наслідків, зокрема, аварійного закриття шахт на підконтрольній території.

Раніше стало відомо, що на шахті в Дніпропетровській області загинув гірник.

Нагадаємо також, в Донецькій області на шахті стався вибух.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: