Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман зобов'язаний ліквідовувати неприватизовані шахти із забезпеченням соціальної підтримки вивільнених працівників

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила прем’єр-міністром України Володимира Гройсмана. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Володимира Гройсмана ліквідовувати або консервувати неприватизовані шахти із забезпеченням соціальної підтримки вивільнених працівників.
Виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1099-19#n7
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248958510
  • Лист 1
  • Лист 2

Результат

Відповідно до листа Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2018 року, протягом 2017 року в повному обсязі виконані роботи з виконання проектів ліквідації 2 шахт. Крім того, в повному обсязі виконані роботи з фізичної ліквідації 3 шахт.

Відповідно до листа Мінсоцполітики отриманого редакцією АП «Слово і Діло» 2 серпня 2018 року, станом на серпень 2018 року діє Концепція створення системи соціальної підтримки працівників підприємств вугільної галузі та населення території, на яких розміщуються вугледобувні підприємства, що перебувають у стадії ліквідації (консервації), затверджена розпорядженням КМУ від 05.12.2012 № 990-р. Розпорядженням КМУ від 29.04.2013 № 353-р (зі змінами від 15.05.2015) також затверджено План заходів щодо реалізації Концепції.

Станом на серпень 2018 року Державна служба зайнятості продовжує організовувати профнавчання зареєстрованих безробітних на замовлення роботодавців або для самозайнятості, підприємницької діяльності з урахуванням побажань безробітних. Діяльність служби зорієнтована на надання соціальних послуг громадянам, в тому числі на територіях, де розміщуються вугледобувні та вуглепереробні підприємства, що перебувають у стадії ліквідації, щодо пошуку відповідної роботи та сприяння у працевлаштуванні.

Протягом I півріччя 2018 року професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходили 92 безробітні з числа звільнених з підприємств вугільної галузі.

Враховуючи те, що після закриття неприватизованих шахт вивільнені працівники отримують соціальну підтримку, тому програмному зобов'язанню присвоєно статус «виконано».