Де судитимуть голову Держаудиту Гаврилову

Читать на русском
Справу очільниці Держаудитслужби Лідії Гаврилової передали до Солом’янського суду столиці.

Справу очільниці Держаудитслужби Лідії Гаврилової передали до Солом’янського суду столиці.

Як повідомляє прес-служба Апеляційного суду Києва, відповідне рішення було ухвалене в середу, пише «Слово і Діло».

Справа Гаврилової: відкрито матеріали слідстваДетективи НАБУ за дорученням прокурорів САП повідомили Гавриловый про завершення досудового розслідування стосовно неї та відкрили доступ до матеріалів слідства.

«Кримінальне провадження відносно Гаврилової Л. В. скероване для розгляду з Подільського районного суду міста Києва до Солом’янського районного суду міста Києва», – йдеться в повідомленні.

Таким чином, Апеляційний суд задовольнив подання голови Подільського райсуду. Зазначається, що він просив визначити територіальну підсудність провадження за обвинуваченням Гаврилової.

Раніше повідомлялося, що Подільський райсуд скерував справу Гаврилової до Апеляційного суду через неправильно визначену підсудність.

Як відомо, 23 січня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили голові Державної аудиторської служби про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірних даних.

Водночас сама Гаврилова стверджує, що вносила до електронних декларацій правдиві відомості й називає провадження, яке веде щодо її статків НАБУ, наслідком тиску на неї.

25 січня суд обрав для Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 60 діб. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд обрати запобіжний захід у вигляді застави в 1 мільйон гривень.

2 квітня 2018 року САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо Гаврилової.

Також повідомлялося, що суд відмовив Спеціальній антикорупційній прокуратурі в задоволенні клопотання щодо відсторонення її від посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: