У МЗС побачили в поведінці Угорщини замовний характер

Читать на русском
У поведінці Угорщини щодо України, в тому числі і з приводу мовної статті в новому законі про освіту, і подальшого блокування засідань Комісії Україна-НАТО, присутній замовний характер.

У поведінці Угорщини щодо України, в тому числі і з приводу мовної статті в новому законі «Про освіту», і подальшого блокування засідання Комісії Україна-НАТО, присутній замовний характер.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар в інтерв'ю «Сегодня», пише «Слово і Діло».

Чому Угорщина втретє зірвала комісію Україна-НАТО та як обійти вето?Засідання Комісії Україна-НАТО на рівні голів МЗС уже втретє не відбулося через вето Будапешта. Навіщо це угорцям та чи можна обійти вето?

«Ми не надто оптимістичні з приводу риторики щодо нас, але я б особисто вбачав у цьому (загостреній поведінці щодо України – ред.) не інтерес Угорщини, а певний замовний характер. Якби Угорщина була настільки неконструктивною та ображеною на Україну, то вона могла б вдатися до будь-яких ще й двосторонніх заходів: припинення торгівлі, відкликання свого посла з України ... тобто до чогось, що стосується двостороннього виміру», – зазначив Боднар.

Однак, за його словами, Угорщина вибрала тему НАТО, яка яка з точки зору її національних інтересів безсенсовна.

«Адже що ближча Україна до НАТО, то безпечніша Угорщина, то безпечніша угорська меншина, яка проживає в Україні», – підкреслив дипломат.

Нагадаємо, раніше Угорщина висунула Україні чергові звинувачення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: