ЄС готує для України інвестиційний контракт

Читать на русском
Євросоюз розробляє для України нову програму залучення інвестицій під назвою - Контракт Реформи заради інвестицій.

Євросоюз розробляє для України нову програму залучення інвестицій під назвою - Контракт «Реформи заради інвестицій».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у статті єврокомісара з політики сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Йоганнеса Гана на сайті «Європейської правди».

Євросоюз висунув Україні умови щодо нового траншуУ Європейському Союзі розглядають можливість надання Україні нової макрофінансової допомоги.

В рамках нового Зовнішнього інвестиційного плану ЄС цього року для України може бути зарезервовано 1,6 мільярдів гривень (50 млн євро), в тому числі для компенсації кредитування банківськими установами, і зрештою – для інвестування у реальний сектор економіки.

«В масштабах України ця сума не видається аж надто великою. Проте, за умови розумного використання, це дозволить залучити до 16 мільярдів гривень (500 млн євро) приватних інвестицій», - зазначає Ган.

Виділення перших 50 млн євро на цей рік відбудеться лише в разі, якщо до літніх парламентських канікул Україна зробить наступні кроки: незалежне регулювання в енергетиці і повноцінна робота членів НКРЕКП, затвердження бізнес-омбудсмена та скасування е-декларування для антикорупційний активістів.

Як повідомлялося, Європейська комісія затвердила пропозицію про нову програму макрофінансової допомоги для України на суму до 1 млрд євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія схвалила надання Україні 24 млн євро допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: