Єврокомісія запропонувала Україні один мільярд фіндопомоги

Читать на русском
Європейська комісія затвердила пропозицію про нову програму макрофінансової допомоги для України на суму до мільярда євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

Європейська комісія затвердила пропозицію про нову програму макрофінансової допомоги для України на суму до мільярда євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

Як інформує «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 9 березня, йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії, пише «Українська правда».

Данилюк повідомив, від чого залежить надання чергового траншу МВФТерміни надання чергового траншу МВФ залежать тільки від України. Передумовою надання нового траншу МВФ є ухвалення закону про Антикорупційний суд.

«Сьогоднішня пропозиція слідує за запитом української влади і прямими дискусіями між президентом комісії Жан-Клодом Юнкером і президентом України Петром Порошенком. Нова програма спрямована на те, щоб спиратися на прогрес, досягнутий у підтримці стабілізації економіки та структурних реформ під час трьох попередніх операцій MFA», – йдеться в заяві.

Віце-президент Єврокомісії Валдис Домбровськіс зазначив, що пропозиція про четверту програму макрофінансової допомоги свідчить про зобов'язання ЄС щодо солідарності з Україною.

Єврокомісар П'єр Московічі закликав українську владу продовжувати динаміку реформ із новою силою, а також побудувати більш справедливу, більш стабільну й процвітаючу країну в інтересах усіх українців.

«Усі виплати за запропонованою програмою, включаючи першу, залежатимуть від реалізації реформ, спрямованих на усунення вразливостей, виявлених в українській економіці. Включені до меморандуму про взаєморозуміння, вони враховуватимуть заходи, які залишаються невирішеними з попередньої програми MFA, і окреслюватимуть кроки для посилення боротьби з корупцією», – зазначили в Єврокомісії.

Пропозиція Єврокомісії щодо четвертої програми MFA для України підлягає затвердженню Європейським парламентом і Радою ЄС.

Зазначається, що Україна вже отримала за трьома попередніми програмами MFA кредитів на суму 2,81 млрд євро.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія схвалила надання Україні 24 млн євро допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: