Україна отримає від Єврокомісії понад 20 мільйонів євро

Читать на русском
Європейська комісія схвалила виділення Україні 24 мільйонів євро допомоги, призначеної постраждалим від конфлікту на Донбасі.

Європейська комісія схвалила виділення Україні 24 мільйонів євро допомоги, призначеної постраждалим від конфлікту на Донбасі.

Таке рішення комісія ухвалила в середу, 28 лютого, пише «Слово і Діло».

Стало відомо, скільки грошей отримала Україна від НімеччиниФінансова підтримка Німеччини Україні за 2014-2016 роки становила понад 800 мільйонів євро.

Згідно з повідомленням комісії, кошти призначені для громадян, що постраждали від збройного конфлікту на Донбасі.

При цьому комісар гуманітарної допомоги та кризового управління Христос Стиліанидіс підкреслив, що ситуація із соціальним забезпеченням на території АТО близька до гуманітарної кризи, й недопущення цього є пріоритетом для ЄС.

«Чотири роки конфлікту наклали величезне навантаження на цивільне населення на сході України. Ми не можемо забувати про те, що на порозі Європейського Союзу існує гуманітарна криза. В разі необхідності, де б ці люди не перебували, допомога їм є пріоритетом для ЄС. Наш новий пакет допомоги забезпечить необхідну допомогу, таку як харчування, охорона здоров'я та освіта для дітей», – заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія внесла до порядку денного питання про надання Україні макрофінансової допомоги. Про яку суму йдеться, не уточнювалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: