З'ясувалось, як довго Росія шпигувала за Скрипалем

Читать на русском
Росія протягом щонайменше п'яти років шпигувала за екс-полковником ГРУ Сергієм Скрипалем. Про це сказав радник із національної безпеки Великої Британії Марк Седвілл.

Росія протягом щонайменше п'яти років шпигувала за екс-полковником ГРУ Сергієм Скрипалем.

Про це сказав радник із національної безпеки Великої Британії Марк Седвілл, передає «Слово і Діло» з посиланням на SkyNews.

Згідно з інформацією влади Британії, з 2013 року адреси електронної пошти Юлії Скрипаль були метою фахівців російської розвідки. У листі зазначено, що спецслужби Росії протягом декількох років проводили експерименти з нервово-паралітичною речовиною Новичок, зокрема, з її нанесенням на дверні ручки. Відомо, що через дверну ручку будинку в Солсбері сталося отруєння Скрипалів.

Раніше повідомлялося, що експерти Організації іх заборони хімічної зброї завершили вивчення обставин інциденту в Солсбері й передали свій звіт Великвц Британії.

Нагадаємо, 4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка були знайдені без свідомості на лавці біля торгового центру в британському Солсбері й у критичному стані доправлені до лікарні. Нещодавно вони вийшли з коми й почали одужувати.

Велика Британія дійшла до висновку, що Росія причетна до отруєння Скрипаля й використовувала для цих цілей нервово-паралітичну речовину «Новачок». РФ категорично заперечує свою причетність до інциденту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: