Військові долучилися до мітингувальників Єревана

Читать на русском
У Міноборони Вірменії підтвердили долучення частини військових до учасників антиурядових протестів.

На вулиці вірменської столиці в понеділок, 23 квітня, вийшли чоловіки у військовій формі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

У Вірменії понад тиждень тривають протести: що пишуть у соцмережахПротести у Вірменії тривають уже 10-й день. Що про це думають у соцмережах – в огляді Слова і Діла.

У Міноборони Вірменії підтвердили, що частина військовослужбовців долучилася до учасників антиурядових протестів у Єревані. Зокрема, зазначено, що на сторону демонстрантів стали сотні чоловіків у військовій формі.

За даними Міністерства оборони Вірменії, в акції беруть участь військовослужбовці миротворчої бригади, які залишили розташування своєї частини без дозволу. В заяві підкреслюється, що відомство «рішуче засуджує військовослужбовців миротворчої бригади», які долучилися до протестів.

У Міноборони також нагадали, що солдати обмежені в правах на свободу зборів у зв'язку зі своїм статусом. Їх участь у заворушеннях може бути покарана за законом.

Участь військових у протестах підтверджується й відео, які очевидці викладають у соціальних мережах. Судячи з роликів, вулицями вірменської столиці йдуть групи чоловіків у військовій уніформі. При цьому зброї в них у руках не видно.

Раніше повідомлялося, що у відділення поліції в рамках дій правоохоронців про припинення масових акцій протесту в Єревані доправлені 280 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: